Sipulinen juustokeitto

Sipulinen juustokeitto

45 min
helppo
65 kcal / 100g
0
0

Alkuruoaksi tai kevyeksi pääruoaksi sopiva juustokeitto on höystetty sipulin mauilla.

Ainekset

4 annosta
4 - 6
valkosipulin kynttä
1 - 2 (225 g)
sipulia
1 rkl
½ dl
vehnäjauhoja
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)
1/2 - 1 pussia (à 130 g)

Pinnalle

2 dl
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä Oivariini rasvassa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja liemikuutio. Jauha keittoon mustapippuria myllystä.
  2. Anna hautua miedolla lämmöllä 30 - 40 min. Sekoita välillä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja juustoraaste. Kuumenna.
  4. Kuumenna kahvimaito kattilassa höyryävän kuumaksi. Vatkaa se samalla runsaaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtonokareet keiton päälle. Ripota persilja.
  5. Tarjoa alkukeittona paahdetun leivän kera tai kevyen aterian pääruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
97 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)