Sirlyn koivunlehdillä ja kuusenkerkällä maustettua riekon rintafilettä, riekkokastiketta, haudutettua kaskinaurista ja retiisiä

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Sirlyn koivunlehdillä ja kuusenkerkällä maustettua riekon rintafilettä, riekkokastiketta, haudutettua kaskinaurista ja retiisiä

Sirlyn koivunlehdillä ja kuusenkerkällä maustettua riekon rintafilettä, riekkokastiketta, haudutettua kaskinaurista ja retiisiä

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Sirlyn koivunlehdillä ja kuusenkerkällä maustettua riekon rintafilettä, riekkokastiketta, haudutettua kaskinaurista ja retiisiä

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä. Sirly valmisti tehtävässä pääruoaksi koivunlehdillä ja kuusenkerkällä maustettua riekon rintaa.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Riekko

2 kpl Riekon rintafileitä
4 oksaa Timjamia
2 rkl Voita
Suola

Riekkokastike

1 kpl Riekonranka
2 kpl Salottisipuleita
1 kpl Valkosipulinkynsi
1 kpl Porkkana
5 dl Riistalientä
2 dl Roseviiniä
100 g Voita
5 oksaa Persiljaa
4 oksaa Timjamia
1 rkl Öljyä

Haudutusliemi kasviksille

200 g Voita
2 dl Roseviiniä
1 dl Vettä

Haudutetut kasvikset

1 kpl Kaskinauris
5 kpl Retiisejä

Koivu-kuusimausteseos riekolle

1 dl Koivunlehtiä
0,5 dl Kuusenkerkkiä
3 dl Pankojauhoja
1 tl Suola

Ohje

  1. Valmista riekkokastike. Paahda öljyssä kattilassa ranja, pilkotut sipulit ja porkkana. Lisää roseviini ja keitä puoleen. Lisää riistaliemi ja keitä noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä kasaan kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista koivu-kuusimausteseos. Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja hienoksi jauhoksi. Siivilöi valmis jauhoinen mausteseos. Käytä mausteseosta valmiiden riekon rintafileiden päällä. Voit esimerkiksi toimuttaa mausteseoksen teesiivilän läpi.
  3. Valmista haudutusliemi kasviksille. Laita raaka-aineet kattilaan ja kuumenna. Pilko kaskinauris ja retiisit. Hauduta niitä haudutusliemessä noin 8 minuuttia. Jätä napakoiksi.
  4. Valmista riekko. Paista riekon rintafileet umpeen kuumalla pannulla voin ja timjamin kanssa. Mausta suolalla. Kypsennä loppuun 150 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Anna rintafileiden vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia.
  5. Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›