Sirlyn omenajäätelöä, pähkinärouhetta ja murutaikinaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Sirlyn omenajäätelöä, pähkinärouhetta ja murutaikinaa

Sirlyn omenajäätelöä, pähkinärouhetta ja murutaikinaa

Reseptiyhteistyö MasterChef

Sirlyn omenajäätelöä, pähkinärouhetta ja murutaikinaa

Jaksossa 12. kilpailijat uudistivat klassikkoannoksen. Painekisaan joutuneet valmistivat ensimmäiseen annokseen sopivan alku- ja jälkiruoan. Sirly valmisti jälkiruoaksi omenajäätelöä, pähkinärouhetta ja murutaikinaa.

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Murutaikina

100 g Voita
2 dl Vehnäjauhoja
1 dl Sokeria

Pähkinärouhe

150 g Voita
3 dl Sokeria
1 dl Siirappia
4 dl Hasselpähkinöitä

Omenajäätelö

3 kpl Jauhoisia omenoita
1 dl Ruokokidesokeria
1,5 dl Vaniljakonjakkia
1 dl Glukoosisiirappia
1 dl Sokeria
1 kpl Kananmunan keltuainen
3 dl Täysmaitoa
1 dl Kermaa
1 dl Vettä

Ohje

  1. Valmista omenajäätelö. Kiehauta kattilassa 0,5 dl konjakkia, glukoosisiirappi, sokeri, maito ja kerma. Kun sokeri on sulanut, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset koko ajan samalla sekoittaen. Laita valmis jäätelömassa jäätelökoneeseen. Kuori ja pilko omenat. Laita pannulle omenat, loppu konjakki, 1 dl vettä ja ruokokidesokeri. Hauduta kunnes omena on hillomaista. Lisää jäähdytetty omena jäätelön sekaan.
  2. Valmista murutaikina. Nypi ainekset keskenään tasaiseksi murutaikinaksi. Levitä silikonimatolle ja paista 200 asteissa uunissa noin 7 minuutti tai kunnes se on kauniin keltaista.
  3. Valmista pähkinärouhe. Sulata voi, sokeri ja siirappi kattilassa. Lisää pähkinät ja keitä kunnes sokeri on kunnolla sulanut. Kaada seos pellille ja jäähdytä. Pilko lopuksi muruiksi.
  4. Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.