Sirlyn uppomunaa, kaviartia ja maalaisleipää

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Sirlyn uppomunaa, kaviartia ja maalaisleipää

Sirlyn uppomunaa, kaviartia ja maalaisleipää

Reseptiyhteistyö MasterChef

Sirlyn uppomunaa, kaviartia ja maalaisleipää

MasterChefin kolmannessa jaksossa taitotehtävän pääraaka-aineeksi paljastui kananmuna. Sirly valmisti taitotehtävässä uppomunaa, kaviartia ja maalaisleipää.

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Uppomuna

2 kpl Kananmunia
3 rkl Etikkaa
1 L Vettä

Hollandaisekastike

3 kpl Keltuaista
2 rkl Valkoviinietikkaa
200 g Voita
Suola

Leipä

2 siivua Tuoretta maalaisleipää

Cavi-art

50 g Cavi-artia

Ohje

  1. Leikkaa maalaisleivästä siivut.
  2. Valmista uppomuna. Lämmitä vesi ja etikka niin että se poreilee hiljaa. Riko kananmunat erillisiin laseihin. Tee etikkaveteen pyörre ja tiputa kanamunat yksitellen kattilaan. Kypsennä noin 4 minuuttia.
  3. Valmista hollandaisekastike. Lämmitä etikka ja lisää joukkoon keltuaiset. Kun kananmuna on kypsynyt, vatkaa joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana. Mausta suolalla.
  4. Kokoa annos. Koristele cavi-artilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.