Sirlyn villiyrttinamelakaa, friteerattua jäkälää ja siitepölyä

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Sirlyn villiyrttinamelakaa, friteerattua jäkälää ja siitepölyä

Sirlyn villiyrttinamelakaa, friteerattua jäkälää ja siitepölyä

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Sirlyn villiyrttinamelakaa, friteerattua jäkälää ja siitepölyä

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä. Sirly valmisti jälkiruoaksi villiyrttinamelakaa, friteerattua jäkälää ja siitepölyä.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Namelaka

300 g Valkosuklaata
1,5 dl Täysmaitoa
1 dl Ruusunterälehtiä
3 kpl Liivatelehtiä
1 dl Glukoosisiirappia
2 dl Kuohukermaa

Friteerattu jäkälä

1 kourallinen Jäkälää, käsiteltyä
2 dl Syväpaistoöljyä
100 g Valkosuklaata

Siitepöly

1 rkl Siitepölyä

Ohje

  1. Valmista namelaka. Sulata suklaa maidon kanssa. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata liivatelehdet kuuman valkosuklaan joukkoon ja lisää glukoosisiirappi. Lisää ruusunlehdet ja kerma sauvasekoittimella sekoittaen. Jäähdytä seos.
  2. Valmista fritattu jäkälä. Varmista, että jäkälä on käsitelty ja syömäkelpoinen. Frittaa jäkälät 100 asteisessa öljyssä. Pyörittele valmiit jäkälät sulatetussa valkosuklaassa.
  3. Kokoa annos. Koristele siitepölyllä ja syötävilläkukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›