Sitruuna-juustokakku

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

Sitruuna-juustokakku

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

30 min

Amerikkalaisen juustokakun kaukaisen sukulaisen pohja tehdään myslistä ja täyte Valio Viola® sitruuna tuorejuustosta. Sitruuna-juustokakku on maistuva jälkiruoka kesän juhliin.

Ainekset

Pohja

5 dl
(200 g) muromysliä
2 rkl
vehnäjauhoja
100 g

Täyte

600 g
1 ½ dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria
150 g

Pinnalle

200 g
½ dl
tomusokeria
kauden tuoreita marjoja

Ohje

  1. Aja mysli, vehnäjauhot ja voi tasaiseksi muruseokseksi monitoimikoneessa. Pingota irtopohja vuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Tasoita mysliseos vuoan pohjalle.
  2. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada muruseoksen päälle.
  3. Kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kytke virta pois ja annan kakun kypsyä loppuun uunin jälkilämmössä noin tunnin ajan. Laita uuninluukun väliin ruokalusikka, jotta ylimääräinen höyry pääsee pois. Anna kakun jäähtyä rauhassa kokonaan. Irrota irtopohjavuoasta.
  4. Tee kuorrute pinnalle. Sekoita tomusokeri kermaviiliin ja valuta jäähtyneen kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö