Sitruuna-lakritsi lettukakku

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Sitruuna-lakritsi lettukakku

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Helppo lettukakku on juhlien takuuvarma hitti! Sitruunalla ja unikonsiemenillä maustettujen lettujen välistä löytyy vuorotellen sitruunaista ja lakritsaista rahkaa. Lettukakku tehdään kätevästi jääkaappiin jo edellisenä päivänä!

Ainekset

Lettutaikinaan:

3 kpl
kananmuna
6 dl
4 dl
vehnäjauho
1 kpl
luomu sitruuna
3 rkl
unikonsiemenen
1 tl
vaniljasokeri
1 ripaus
suolaa

Lettujen paistamiseen:

3 rkl

Täytteeseen:

200 g
Valio maustettu rahka sitruunainen lakritsi laktoositon
200 g
2 dl

Koristeluun:

200 g
tuoreita vadelmia
200 g
Valio maustettu rahka sitruunainen lakritsi laktoositon

Ohje

  1. Lettujen valmistus:

  2. Pese sitruuna ja raasta kuori hienolla raastimella. Purista sitruunan mehu. Sekoita taikinaan kaikki ainekset. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  3. Paista letut voissa kuumalla paistinpannulla. Anna lettujen jäähtyä.
  4. Kakun kokoaminen:

  5. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä puolet vispikermasta vaniljaisen rahkan kanssa ja puolet lakritsaisen rahkan kanssa.
  6. Kokoa kakku levittämällä letun päälle reippaasti vaniljaista rahka-kermavaahtoa. Aseta päälle seuraava lettu ja levitä päälle reippaasti lakritsaista rahka-kermavaahtoa. Jatka näin kunnes kakku on haluamasi korkuinen.
  7. Laita lettukakku jääkaappiin jähmettymään yön yli. Koristele seuraavana päivänä marjoilla ja maustetulla rahkalla sitruunainen lakritsi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö