Sitruuna-mansikkakakku

Sitruuna-mansikkakakku

1 h 30 min
keskitaso
203 kcal / 100g
4
7

Sitruunarahka tuo raikkautta täytekakun täytteeseen ja sen maku sopii hyvin mansikoiden kanssa.

Ainekset

16 annosta

Pohja

5
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
ohratärkkelystä (Ohrakas)
2 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

1 ½ dl

Mansikkatäyte

3 dl
mansikoita
2 ½ dl
mansikkahilloa

Sitruunatäyte

1 prk (3,3 dl)
2 prk (à 200 g)
1 tl
vaniljasokeria
sokeria

Koristeluun

5 dl
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
sitruunankuorta suikaloituna

Ohje

  1. Aloita täytekakun valmistaminen vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi.
  2. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan (pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa). Paista kakkua n. 40 min 175 asteessa. (Mikäli käytät pinnoitettua vuokaa laske lämpötila 15 min jälkeen 160 asteeseen). Pohja on kypsä, kun reunat ovat vähän irronneet ja taikinaa ei tartu cocktailtikkuun. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
  3. Paloittele mansikat. Sekoita ne hilloon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri
  4. Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjia sitä mukaa kun täytät. Levitä vajaa 1/4 sitruunatäytteestä ja puolet mansikkatäytteestä kostutetulle pohjalle. Täytä samoin toinen kerros. Kostuta kakun kansilevy sisäpuolelta. Aseta se kakun päälle.
  5. Tarkista sokerin riittävyys lopusta täytteestä. Päällystä sillä kakku. Koristele täytekakku viipaloiduilla mansikoilla ja sitruunamelissalla. Reunaan voit leikata ohuen ohuita kuorisuikaleita kuumalla vedellä pestystä sitruunasta.
  6. Tarjoa täytekakku kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)