Sitruuna-mansikkakakku

Sitruuna-mansikkakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sitruuna-mansikkakakku

Sitruuna-mansikkakakku

Sitruunarahka tuo raikkautta täytekakun täytteeseen ja sen maku sopii hyvin mansikoiden kanssa.

Valmistusaika

Työaika
50 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset16 annosta

16 annosta

Pohja

5
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
ohratärkkelystä (Ohrakas)
2 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

1 ½ dl

Mansikkatäyte

3 dl
mansikoita
2 ½ dl
mansikkahilloa

Sitruunatäyte

1 prk (3,3 dl)
2 prk (à 200 g)
1 tl
vaniljasokeria
sokeria

Koristeluun

5 dl
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
sitruunankuorta suikaloituna

Ohje

  1. Aloita täytekakun valmistaminen vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi.
  2. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan (pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa). Paista kakkua n. 40 min 175 asteessa. (Mikäli käytät pinnoitettua vuokaa laske lämpötila 15 min jälkeen 160 asteeseen). Pohja on kypsä, kun reunat ovat vähän irronneet ja taikinaa ei tartu cocktailtikkuun. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
  3. Paloittele mansikat. Sekoita ne hilloon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri
  4. Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjia sitä mukaa kun täytät. Levitä vajaa 1/4 sitruunatäytteestä ja puolet mansikkatäytteestä kostutetulle pohjalle. Täytä samoin toinen kerros. Kostuta kakun kansilevy sisäpuolelta. Aseta se kakun päälle.
  5. Tarkista sokerin riittävyys lopusta täytteestä. Päällystä sillä kakku. Koristele täytekakku viipaloiduilla mansikoilla ja sitruunamelissalla. Reunaan voit leikata ohuen ohuita kuorisuikaleita kuumalla vedellä pestystä sitruunasta.
  6. Tarjoa täytekakku kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›