
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 5 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl ohratärkkelystä (Ohrakas)
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
-
1½ dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Mansikkatäyte
- 3 dl (150 g) mansikoita
- 2½ dl mansikkahilloa
Sitruunatäyte
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 1 tl vaniljasokeria
- 0 kg sokeria
Koristeluun
- 5 dl (250 g) mansikoita
- 0 kg sitruunamelissan lehtiä
- 0 kg sitruunankuorta suikaloituna
Jaa resepti
Ohje
- Aloita täytekakun valmistaminen vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi.
- Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan (pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa). Paista kakkua n. 40 min 175 asteessa. (Mikäli käytät pinnoitettua vuokaa laske lämpötila 15 min jälkeen 160 asteeseen). Pohja on kypsä, kun reunat ovat vähän irronneet ja taikinaa ei tartu cocktailtikkuun. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
- Paloittele mansikat. Sekoita ne hilloon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri
- Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjia sitä mukaa kun täytät. Levitä vajaa 1/4 sitruunatäytteestä ja puolet mansikkatäytteestä kostutetulle pohjalle. Täytä samoin toinen kerros. Kostuta kakun kansilevy sisäpuolelta. Aseta se kakun päälle.
- Tarkista sokerin riittävyys lopusta täytteestä. Päällystä sillä kakku. Koristele täytekakku viipaloiduilla mansikoilla ja sitruunamelissalla. Reunaan voit leikata ohuen ohuita kuorisuikaleita kuumalla vedellä pestystä sitruunasta.
- Tarjoa täytekakku kahvin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
198 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
27,7 g
Rasva
7,5 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
- sitruunamelissan lehtiä
- sitruunankuorta