Sitruuna-mantelijäädykekakku

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Sitruuna-mantelijäädykekakku

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Valio Viola® sitruuna tuorejuustosta loihdittu sitruuna-mantelijäädykekakku maistuu kesäjuhlissa! http://makujakotoa.blogspot.fi/2015/04/sitruuna-mantelijaadykekakku.html

Ainekset

100 g
mantelijauhetta
1 ½ dl
tomusokeria
4 kpl
kananmunan valkuaista
½ dl
fariinisokeria
1 tl
raastettua sitruunankuorta

Sitruunajäähdyke:

4 kpl
kananmunan keltuainen
1 ½ dl
tomusokeria
100 g
valkosuklaata
200 g
2 dl
Valio kuohukermaa

Mantelikrokantti:

3 rkl
mantelirouhetta
1 ½ rkl
fariinisokeria

Koristeluun:

2 dl
Valio kuohukermaa
sokeria

Ohje

  1. Valmista ensin mantelipohja. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää fariinisokeri. Sekoita valkuaisvaahto manteliseokseen ja lisää sitruunankuoriraaste.
  2. Tästä määrästä tulee kolme pientä (halkaisija n. 16cm) tai kaksi isompaa pohjaa. Piirrä irtopohjavuoan avulla leivinpaperille hieman vuoan pohjaa pienempi ympyrä (2 tai 3 koosta riippuen). Käytä tarvittaessa kahta peltiä. Lisää mantelipohjataikina tasaisesti malliympyröiden sisälle.
  3. Paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.
  4. Valmista sitten täyte. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleankeltaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa ja vatkaa kevyesti. Lisää Valio Viola Sitruuna tuorejuusto ja vatkaa hetki. Vatkaa lopuksi kuohukerma omassa astiassaan vaahdoksi ja yhdistä tuorejuustoseokseen.
  5. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Aseta alimmaiseksi mantelipohja ja lisää sen päälle jäädykemassaa. Aseta päälle toinen mantelipohja ja lisää jäädykemassaa. Jos teit kolme pohjaa, niin toista sama vielä kerran.
  6. Taittele kelmun päät kakun päälle ja nosta kakku pakastimeen yön yli.
  7. Kakun ollessa pakastimessa valmista mantelikrokantti. Kuumenna mantelirouhetta ja fariinisokeria pannulla. Kun sokeri on sulanut, kaada mantelirouhe leivinpaperin päälle jäähtymään. Rouhi jäähtynyt krokantti pienemmiksi muruiksi.
  8. Ota kakku sulamaan jääkaappiin noin viisi tuntia ennen tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua mantelikrokantilla ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö