Sitruuna-suklaatäytekeksit

Reseptiyhteistyö: viola-reseptit

Sitruuna-suklaatäytekeksit

Reseptiyhteistyö: viola-reseptit

30 min

Maukkaat sitruuna-suklaatäytekeksit syntyvät pienellä vaivalla ja valloittavat jokaisen herkuttelija sydämen. Raikas sitruunatäyte sopii loistavasti yhteen täyteläisen suklaakeksin kanssa. Sitruuna-suklaakeksit sopivat sekä arjen pieneen makean nälkään että tarjoiltavaksi juhlapöydässä.

Ainekset

100 g
tummaa suklaata
100 g
Valio voi
2 kpl
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
3 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa

Täyte

100 g
1 dl
lemon curd-tahnaa

Ohje

  1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaa on lähes sulanut. Nosta kattila liedeltä, sen lämpö riittää sulattamaan loput suklaasta. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita suklaaseoksen joukkoon. Nostele teelusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile nokareet pyöreiksi, noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jos keksin reunat alkavat tummua niin ota keksit heti uunista. Jäähdytä.
  2. Levitä puolelle suklaakekseistä sitruuna tuorejuustoa. Nosta tuorejuuston päälle nokare lemon curd –tahnaa. Paina täytteen päälle täyttämätön suklaakeksi ja paina keksit kevyesti yhteen. Sitruuna-suklaatäytekeksit ovat valmiita nautittaviksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö