Sitruunainen mustikkapiiras

Sitruunainen mustikkapiiras

Mustikkapiiras rukiisella pohjalla on suomalaiseen makuun soveltuva herkku. Voit tehdä piiraan joko tuoreista tai pakastemustikoista. Tuoreista mustikoista leivottaessa ei tarvitse käyttää perunajauhoja, elleivät mustikat ole erityisen kosteita.

Ainekset6 annosta

6 annosta

Pohja

1 pkt (400 g)
ruis-perunataikinaa

Täyte

2 dl
pakastemustikoita
2 tl
perunajauhoja
2 prk (à 200 g)
1
kananmuna
½ dl
sokeria

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele taikina halkaisijaltaan 26 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alaosassa n.18 min eli kunnes se alkaa hiukan ruskistua pinnalta
  3. Lisää jäisiin mustikoihin perunajauhot, sekoita ja lisää ne puolikypsälle pohjalle. Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
  4. Paista 200 asteessa 15 - 20 min tai kunnes piiras on kypsä.
Vinkki

Vinkki

Tuoreita mustikoita piiraaseen voi käyttää 3 - 4 dl. Jätä perunajauhot pois

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
271 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,2 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›