Sitruunainen nektariini-kauravuoka

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Sitruunainen nektariini-kauravuoka

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Kirpeän makea herkku viikonlopun kahvipöytään. Liemessä-ruokablogi www.liemessa.fi

Ainekset

Taikina:

100 g
Valio Voi sitruuna
50 g
saksanpähkinöitä
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
pikakaurahiutaleita
½ dl
ruokosokeria
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa

Täyte:

6 kpl
tuoreita nektariineja
½ dl
tummaa siirappia
1 rkl
maissitärkkelystä
1 kpl
vaniljatanko
1 dl
madeiraviiniä

Tarjoiluun:

Valio vaniljakastiketta

Ohje

  1. Viipaloi nektariinit. Kuumenna kattilassa madeiraviini, siirappi ja halkaistu vaniljatanko. Rapsuta vaniljatangosta siemenet viinin joukkoon ja poista tanko. Ota viini pois liedeltä ja lisää maissitärkkelys. Kaada lämmin liemi nektariinien päälle ja anna maustua hetki. Valmista sillä välin taikina. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata sitruunavoi ja sekoita taikinaan. Asettele nektariinit piirakkavuuan pohjalle ja ripottele päälle taikina. Anna paistua 200 asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö