Sitruunainen raparperitahna

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Sitruunainen raparperitahna

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Iltaherkutteluun tai kahvipöytään, herkkuja raparperista. http://kokitjapotit.blogspot.fi

Ainekset

400 g
tuoretta raparperia
tilkka vettä
1 ½ dl
sokeria
3 kpl
kananmunan keltuaista
50 g
Valio voi sitruuna laktoositon

Ohje

  1. Huuhdo ja paloittele raparperinvarret (n. 4-5 kpl). Laita palaset kattilaan, lisää tilkkanen vettä ja keitä keskilämmöllä, kunnes raparperi on pehmennyt. Siivilöi raparperimuhju pois, saat raparperimehua (raparperimuhjun voi sokeroida ja käyttää raparperihillon tavoin). Saadun mehun määrä vaihtelee, mutta mittaa teräskulhoon noin 2 ½ dl mehua. Lisää sokeri kuumaan mehuun ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Erottele kananmunista keltuaiset ja lisää ne makeutetun mehun sekaan samalla sekoittaen. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on hieman vettä. Varmista, ettei kulhon pohja osu veteen – höyry riittää kypsentämään tahnan. Kypsennä tahnaa samalla koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee. Nosta kulho pois höyrystä ja lisää sitruunavoi pienissä erissä. Sekoita tahna tasaiseksi ja anna jäähtyä. Säilytä sitruunainen raparperitahna jääkaapissa (säilyvyys noin 3 viikkoa).
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö