Sitruunainen riisivaahto

Sitruunainen riisivaahto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sitruunainen riisivaahto

Sitruunainen riisivaahto

Joulunaikaan riisiä syödään riisipuurona ja laatikkoruokien joukossa, mutta kokeile sitä myös jälkiruokaan.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 dl
pitkäjyväistä riisiä
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
sitruunamehua
½
sitruunan kuori raastettuna
1 prk (2 dl)

Tarjoiluun

Valio luumu-rusinakeittoa

Ohje

  1. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada riisi siivilään, huuhdo kylmällä vedellä ja anna valua kuivaksi.
  2. Kaada riisi kulhoon ja mausta sokereilla sekä sitruunamehulla ja -kuorella. Tarkista makeus mieleiseksesi.
  3. Vaahdota kerma ja lisää riisin joukkoon. Laita riisivaahto tarjoiluastiaan tai tee annoksia. Tarjoa Valio luumu-rusinakeiton kanssa.
Vinkki

Vinkki

Valio luumu-rusinakeitto on joulunajan kausituote. Tarjoa muina aikoina riisivaahtoa Valio vadelmakeiton kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
359 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›