Sitruunainen riisivaahto

Sitruunainen riisivaahto

45 min
keskitaso
360 kcal / 100g
0
0

Joulunaikaan riisiä syödään riisipuurona ja laatikkoruokien joukossa, mutta kokeile sitä myös jälkiruokaan.

Ainekset

4 annosta
1 dl
pitkäjyväistä riisiä
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
sitruunamehua
½
sitruunan kuori raastettuna
1 prk (2 dl)

Tarjoiluun

Ohje

  1. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada riisi siivilään, huuhdo kylmällä vedellä ja anna valua kuivaksi.
  2. Kaada riisi kulhoon ja mausta sokereilla sekä sitruunamehulla ja -kuorella. Tarkista makeus mieleiseksesi.
  3. Vaahdota kerma ja lisää riisin joukkoon. Laita riisivaahto tarjoiluastiaan tai tee annoksia. Tarjoa Valio luumu-rusinakeiton kanssa.

Vinkki

Valio luumu-rusinakeitto on joulunajan kausituote. Tarjoa muina aikoina riisivaahtoa Valio vadelmakeiton kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
360 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
19 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)