Sitruunainen uunibroileri

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Sitruunainen uunibroileri

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

2 h

Arkinen broileri nousee ihan uudelle tasolle, kun sen maustaa sitruunavoilla. Vatsasekaisin Kilinkolin -ruokablogin idea löytyy linkin takaa http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi

Ainekset

1 kpl
kokonainen broileri
100 g
Valio voi sitruuna
2 dl
tuoreita yrttejä silputtuna
1 tl
suolaa
1 kpl
sitruuna

Ohje

  1. Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla ja aseta se uunivuokaan. Sekoita silputut yrtit (esim. basilikaa, lehtipersiljaa, timjamia, kevätsipulin vartta...), pehmennyt voi sekä suola tahnamaiseksi seokseksi. Irrota broilerin nahka rintafileistä työntämällä sormesi varovasti nahan alle. Täytä nahan alusta voitahnalla. Hiero loput voista koipien päälle. Leikkaa sitruuna neljään osaan ja työnä lohkot linnun sisään. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes lintu on saanut väriä pintaansa. Laske tämän jälkeen uunin lämpötila 150-asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia. Broileri on kypsää sisälämpötilan ollessa 72 astetta. Voit kokeilla kypsyyttä myös leikkaamalla veitsellä viillon linnun reisitaipeeseen. Liha on kypsää, mikäli ulos valuva neste on kirkasta. VINKKI: Kypsennä linnun kanssa samassa uunivuoassa lisukkeeksi perunoita, sipuleita tai muita juureksia. Pienet perunat kypsyvät broilerin kanssa samassa ajassa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö