Sitruunaiset pikkuleivät

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Sitruunaiset pikkuleivät

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

45 min

Kahvipöytään tarjoiltavaksi sopivat pikkuleivät saavat sitruunaisen makunsa Valio Viola® sitruuna tuorejuustosta. http://pienipunainenkeittio.blogspot.fi/2015/04/sitruunaiset-pikkuleivat-laktoositon.html

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 kpl
sitruunankuori raastettuna
1 kpl
Kananmuna
100 g
voita
1 rkl
maitoa
¼ tl
suolaa

Täyte:

200 g

Ohje

  1. Pese, kuivaa ja raasta sitruunankuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi pehmeä voi joukkoon.
  2. Lisää haarukalla vatkattu muna ja tilkka maitoa, sekoita taikina. Jauhota leivonta-alusta ja kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi.
  3. Ota taikinalevystä pyöreitä pikkuleipiä muotilla tai lasin pohjaa apuna käyttäen. Paista kakkuset voissa valurautapannussa keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes saavat hieman väriä pintaan.
  4. Jäähdytä pikkuleivät ja halkaise ne terävällä veitsellä puoliksi. Täytä pikkuleipä Valio Viola® sitruuna tuorejuustolla ja paina puolikkaat kevyesti kiinni toisiinsa.
  5. Koristele tomusokerilla ja tarjoile pikkuleivät täyttämisen jälkeen. Pikkuleivät säilyvät peltirasiassa noin viikon. Säilytä täytetyt pikkuleivät jääkaapissa.
  6. Voit valmistaa pikkuleivät etukäteen ja täyttää ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö