Sitruunakakku voikreemikuorrutteella

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Sitruunakakku voikreemikuorrutteella

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

2 h

Sitruunainen maku kruunaa kakun. Maistuis varmaan sullekin -ruokablogin ohje löytyy linkin takaa http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi.

Ainekset

Taikina:

175 g
Valio voi sitruuna
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
sitruunan raastettu kuori

Kostutus:

sitruunasta puserrettua mehua

Kuorrutus:

100 g
Valio voi sitruuna
2 ½ dl
tomusokeria
2 rkl

Ohje

  1. Voitele ja jauhota pieni leipä- tai kakkuvuoka. Vatkaa huoneen lämmössä pehmennyt sitruunavoi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sitruunan kuoriraaste. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Jos tikku on puhdas, kakku on valmis. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Kumoa kakku vuoasta ja kostuta kevyesti sitruunamehulla. Valmista kuorrute. Vatkaa hyvin yhteen huoneen lämmössä pehmennyt sitruunavoi sekä tomusokeri. Lisää joukkoon maitoa kuorrutteen notkistamiseksi. Levitä voikreemi kakun päälle ja halutessasi myös reunoille.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö