Sitruunapaahdetut juurekset ja juustocrème

Sitruunapaahdetut juurekset ja juustocrème
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sitruunapaahdetut juurekset ja juustocrème

Sitruunapaahdetut juurekset ja juustocrème

Tuo uutta makua uunijuureksiin sitruunalla. Tarjoile turkkilaisesta jogurtista ja parmesaanilastuista syntyvän juustocrèmen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
40 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 - 2 isoa
sipulia
3 (300 g )
porkkanaa
2 (300 g)
palsternakkaa
2 (200 g)
naurista tai pala lanttua
yhden
sitruunan mehu ja raastettu kuori
25 g
2 rkl
hunajaa
1 ½ tl
suolaa

Juustocrème

2 dl
½ rkl
sinappia
1 - 2 tl
sitruunamehua
1 rkl
persiljaa hienonnettuna
50 g
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Kuori sipulit ja juurekset ja leikkaa reiluhkoiksi paloiksi. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta keltainen kuori ja purista mehu.
  2. Laita voi uunivuokaan ja sulata 200 asteessa. Lisää joukkoon juurekset, sipulit, mausteet sekä sitruunanmehu ja -kuori. Sekoita. Paahda uunissa n. 40 min tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  3. Sekoita juustocrèmen ainekset keskenään. Tarjoa paahdettuja juureksia ja juustocremeä liha-, kala- tai riistaruokien kanssa. Sopii myös kasvisruoaksi sellaisenaan

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›