Sitruunapai

Sitruunapai

58 min
keskitaso
281 kcal / 100g
10
10

Lemon Meringue Pie on englanninkielisen maailman suosikkileivonnainen. Kirpeä sitruunatäyte ja makea marenki sopivatkin hyvin yhteen.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
½ dl
sokeria
1
kananmuna
1 dl
perunajauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl
1 dl
sokeria
3
keltuaista
2 rkl
perunajauhoja
1
sitruunan kuori raastettuna
½ dl
sitruunamehua
25 g

Marenki

3
valkuaista
1 dl
tomusokeria

Ohje

  1. Valmista ensin täyte. Mittaa ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä.
  2. Valmista pohja: Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla sekoittaen. Taputtele taikina voideltuun (Ø 28 cm) piirasvuokaan.
  3. Paista 200 asteessa 10 min. Lisää sitruunakiisseli ja paista 10 min.
  4. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kuohkeasti piiraan päälle. Paista vielä n. 8 min, kunnes marenki on saanut kauniin vaalean ruskean värin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
281 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
13 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)