Sitruunapannukakut

Reseptiyhteistyö: viola-reseptit

Sitruunapannukakut

Reseptiyhteistyö: viola-reseptit

15 min

Kaikkien rakastama pannukakku on saanut uuden herkullisen lisän sitruuna tuorejuustosta. Sitruunapannukakut ovat herkullinen arjen ja juhlan jälkiruoka, joka maistuu kaikille. Sitruunapannukakut tarjoillaan marjojen esim. mustikoiden, sitruuna tuorejuuston ja siirapin kanssa.

Ainekset

200 g
3 kpl
kananmunaa
½ dl
Valio Oivariini® juokseva laktoositon
5 dl
Valio kevyt maito
4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
1 tl
ruokasoodaa tai leivinjauhetta

Paistamiseen

25 g
Valio voi

Lisäksi

100 g
½ dl
mustikoita
2 rkl
vaahterasiirappia

Ohje

  1. Sekoita sitruuna tuorejuusto, kananmunat ja rasva kulhossa. Lisää maito ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, suola ja ruokasooda. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon. Nosta taikina turpoamaan jääkaappiin 1-2 tunniksi.
  2. Kuumenna lettupannun koloissa nokareet voita. Lisää kauhallinen taikinaa koloihin. Paista keskilämmöllä pari minuuttia puolin. Tarjoa sitruunapannukakut sitruuna tuorejuuston, mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö