Sitruunavoissa paistetut muikut

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Sitruunavoissa paistetut muikut

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

15 min

Vatsasekaisin kilinkolin -bloggaaja osallistui Valion sitruunavoin tuotekehitykseen ja ideoi paistettuihin muikkuihin helpon makuvivahteen. http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi

Ainekset

1 kilo perattuja muikkuja
2 dl
karkeita täysjyväruisjauhoja
1 tl
suolaa
Paistamiseen Valio sitruunavoita

Ohje

  1. Mittaa ruisjauhot syvälle lautaselle ja sekoita suola jauhojen joukkoon. Pyöräytä muikut ruisjauhoissa. Paista muikut valurautapannulla reilussa sitruunavoissa rapeapintaisiksi. Pienet muikut kypsyvät kolmessa–neljässä minuutissa. Rouhi tarvittaessa valmiiden muikkujen päälle lisää suolaa. Tarjoa paistetut muikut välittömästi esimerkiksi perunamuusin kera. VINKKI: Jos käytät perkaamattomia muikkuja, varaa niitä neljälle syöjälle noin 1,2 kiloa. Perkaa ja huuhtele muikut tällöin ennen niiden paistamista. Kesällä muikkujen paistaminen onnistuu myös muurikkapannulla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö