Skonssit

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Skonssit

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Mustapekka-skonssit maistuvat ihanilta iltateellä tai osana brunssipöytää. Sopii erinoimaisesti tarjoiltavaksi myös keiton kanssa. http://kokitjapotit.blogspot.fi/2014/02/talvipaivan-kattaus-keitto-paahdetusta.html

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
50 g
Valio voita
2 dl

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää neste sekä pehmeä voi. Sekoita taikina nopeasti. Ripottele hieman jauhoja pöydälle ja taputtele taikinasta 2-3 senttiä paksu taikinamatto. Ota pyöreällä muotilla taikinasta ympyräisiä ja laita leivinpaperille. Paista uunin (200 astetta) keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kullanruskeita.
  2. Tarjoa skonssit keiton kanssa. Skonssit maisuvat ihanilta myös iltateellä tai osana brunssipöytää. Mustapippurinen vivahdus toimii erinomaisesti myös silloin, kun skonssin väliin sipaisee mansikkahilloa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö