Sofian lakkakreemillä täytettyjä tuulihattuja, limetuorejuustoa ja limesokeriliemessä marinoitua lakkaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Sofian lakkakreemillä täytettyjä tuulihattuja, limetuorejuustoa ja limesokeriliemessä marinoitua lakkaa

Sofian lakkakreemillä täytettyjä tuulihattuja, limetuorejuustoa ja limesokeriliemessä marinoitua lakkaa

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Sofian lakkakreemillä täytettyjä tuulihattuja, limetuorejuustoa ja limesokeriliemessä marinoitua lakkaa

MasterChefin painetehtävässä mysteeriboxista paljastui kaikille sama raaaka-aine: lakka eli hilla. Sofia valmisti lakkakreemillä täytettyjä tuulihattuja, limetuorejuustoa ja limesokeriliemessä marinoitua lakkaa.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Tuulihatut

70 g Vettä
50 g Voita
60 g Jauhoja
2 kpl Kananmunia
Suola

Tuulihattujen keksi

50 g Voita
50 g Sokeria
50 g Vehnäjauhoja

Marinoitua lakkaa

2 dl Lakkaa
2 dl 50 % Sokerlilientä
2 kpl Limenmehua

Lakkakreemi

2 dl Kermaa
1 dl Sokeria
1,5 dl Lakkaa

Limetuorejuusto

200 g Tuorejuustoa
1 kpl Limenmehua
1 dl Tomusokeria

Ohje

  1. Valmista tuulihattujen keksit. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhot ja sekoita. Kaulitse valmis taikina ihueksi kahden leivinpaperin välissä ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Valmista tuulihatut. Kiehauta vesi, voi ja suola. Sekoita joukkoon jauhot ja kypsennä noin 3 minuuttia. Jäähdytä massaa hieman. Vatkaa joukkoon munat yksitellen ja laita taikina pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle noin 2 cm kokoisia nokareita. Leikkaa tuulihattujen keksilevystä samankokoisia ympröitä muotilla. Aseta keksi tuulihattujen päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  3. Valmista marinoidut lakat. Purista limen mehut sokeriliemeen ja kaada maustettu sokeriliemi lakkojen päälle. Anna maustua.
  4. Valmista lakkakreemi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita lakat ja sokeri blenderiin. Aja hienoksi massaksi ja siivilöi. Laita lakka-sokeriseos kattilaan ja keitä hieman kasaan. Jäähdytä. Kääntele lakkaseos vatkatun kerman joukkoon ja laita pursotinpussiin.
  5. Valmista limetuorejuusto. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri, limen hienoksi raastetut kuoret ja mehu. Laita pursotinpussiin.
  6. Täytä valmiit ja jäähtyneet tuulihatut lakkakreemillä ja limetuorejuustolla.
  7. Kokoa annos. Koristele marinoiduilla lakoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›