Sofian mesiangervonkukalla maustettua namelakaa, herukanlehtijäätelöä, friteerattua jäkälää, omena-limegeeliä ja omenaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Sofian mesiangervonkukalla maustettua namelakaa, herukanlehtijäätelöä, friteerattua jäkälää, omena-limegeeliä ja omenaa

Sofian mesiangervonkukalla maustettua namelakaa, herukanlehtijäätelöä, friteerattua jäkälää, omena-limegeeliä ja omenaa

Reseptiyhteistyö MasterChef

Sofian mesiangervonkukalla maustettua namelakaa, herukanlehtijäätelöä, friteerattua jäkälää, omena-limegeeliä ja omenaa

MasterChefin semifinaali starttaa tehtävällä, jossa kilpailijat saavat parannella aiemmin kisassa tekemiään annoksia. Sofia valmisti mesiangervonkukalla maustettua namelakaa, herukanlehtijäätelöä, friteerattua jäkälää, omena-limegeeliä ja omenaa.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Mesiangervonamelaka

100 g Maitoa
2 nippua Mesiangervonkukkia
200 g Valkosuklaata
200 g Kermaa
5 g Liivatelehtiä
10 g Glukoosia

Herukanlehtijäätelö

3 dl Maitoa
3 kpl Keltuaista
3,5 dl Kermaa
20 g Glukoosia
60 g Sokeria
30 g Ryöpättyjä herukanlehtiä

Friteerattu jäkälä

5 nuppua Jäkälää
1 tl Tomusokeria
Syötävää kultasprayta

Omena-limegeeli

5 kpl Omenoita
2 kpl Limenmehua
2 kpl Liivatelehtiä
30 g Sokeria

Omenasuikale

1 kpl Grannysmith omena

Ohje

  1. Valmista namelaka. Kiehauta maito, jossa on mesiangervonkukat. Siivilöi maito ja lisää joukkoon pehmennyt liivate. Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon glukoosi. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon kuuma maito ja sitten kerma. Laita haluttuihin silikonimuotteihin.
  2. Valmista herukanlehtijäätelö. Sekoita blenderissä pieni määrä kermaa ja herukanlehdet. Siivilöi seos. Kypsennä muita raaka-aineita kattilassa kokoajan sekoittaen 78 asteiseksi. Lisää joukkoon siivilöity herukanlehtikerma ja laita jäätelömassa jäätelökoneeseen tekeytymään.
  3. Valmista friteerattu jäkälä. Lämmitä syväpaistoöljy 160 asteiseksi paksupohjaisessakattilassa. Friteeraa jäkälä öljyssä, kunnes se on rapeaa. Jäähdytä jäkälät. Mausta siivilöidyllä tomusokerilla ja värjää jäkälät lopuksi syötävällä kultaspraylla.
  4. Valmista omena-limegeeli. Mehusta omenat mehulingolla. Purista omenamehun joukkoon limenmehut. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta mehut ja sokeri. Lisää lopuksi pehmenneet liivatelehdet. Jäähdytä ohut kerros geelimassaa esimerkiksi silikonimaton päällä. Leikkaa valmiista geelimatosta paloja.
  5. Valmista omenasuikale. Leikka omenasta ohuita suikeleita.
  6. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›