Sofian mesiangervonkukalla maustettua namelakaa ja herukanlehti-granny smith sorbettia

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Sofian mesiangervonkukalla maustettua namelakaa ja herukanlehti-granny smith sorbettia

Sofian mesiangervonkukalla maustettua namelakaa ja herukanlehti-granny smith sorbettia

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Sofian mesiangervonkukalla maustettua namelakaa ja herukanlehti-granny smith sorbettia

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä. Sofia valmisti mesiangervonkukalla maustettua namelakaa ja herukanlehti - Granny Smith sorbettia

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Namelaka

100 g Maitoa
2 nippua Mesiangervonkukkia
200 g Valkosuklaata
200 g Kermaa
5 g Liivatelehteä
10 g Glukoosia

Sorbetti

500 g Granny Smith omenoita
250 g 30 % sokerilientä
kourallinen Ryöpättyjä herukanlehtiä

Ohje

  1. Valmista namelaka. Kiehauta kattilassa maito, jossa on mesiangervonkukat. Siivilöi maito ja lisää joukkoon pehmennyt liivatelehti. Sulata valkosuklaa ja lisää sen joukkoon glukoosi. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon ensin kuuma maito ja lopuksi kerma. Siirrä massa haluttuihin silikonimuotteihin.
  2. Valmista sorbetti. Poista omenoista siemenkodat ja pilko isoiksi paloiksi. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Siivilöi valmis massa ja laita jäätelökoneeseen valmistumaan.
  3. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›