Sofian moderni kalakeitto

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Sofian moderni kalakeitto

Sofian moderni kalakeitto

Reseptiyhteistyö MasterChef

Sofian moderni kalakeitto

MasterChef 2020 ensimmäisessä jaksossa tehtävänä oli loihtia annos, joka kertoo makumuistosta ja siitä, mistä kokki on saanut intohimonsa ruoan valmistukseen. Sofia valmisti tuomareille modernin kalakeiton.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Kala-voikastike

1 kpl Kalan perkuuroippeet
noin 200g Sinisimpukoita
1 dl Valkoviiniä
50 g Voi, kuutioituna
1 dl Kuohukermaa

Pikkelöity fenkoli

1 kpl Fenkoli
2 dl Valmista 1-2-3 lientä

Ruohosipuli-tilliöljy

1 puntti Tilliä
1 puntti Ruohosipulia
1,5 dl Öljyä

Retikka-kurkku salaatti

1 kpl Kurkku
1 kpl Retikka
Suola

Nieriä

1 kpl Nieriä
3 rkl Voita
Suola

Suolaliemi

2 dl Vettä
1 rkl Suola

Varhaisperunasipsi

2 dl Suolalientä
2 kpl Varhaisperunoita
3 dl Paistoöljyä

Ohje

  1. Valmista ruohosipuli-tilliöljy. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja aja hienoksi öljyksi noin 5 minuuttia. Siivilöi kankaan lävitse.
  2. Valmista pikkelöity fenkoli. Valmista 1-2-3 -liemi. 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kiehauta liemi ja jäähdytä. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Laita maustumaan pikkeliliemeen.
  3. Fileoi nieriä, mausta suolalla ja laita suolatut fileet sivuun odottamaan.
  4. Valmista kala-voikastike. Laita kattilaan kalan perkuuroippeet, sinisimpukat ja valkoviini. Kiehauta nopeasti kasaan ja siivilöi liemi. Lisää liemeen lämmitetty kerma ja laita voi kuutioitu vähitellen liemen joukkoon kokoajan sauvasekoitinta käyttäen. Mausta valmis kastike suolalla.
  5. Valmista retikka-kurkku salaatti. Pilko kurkku ja retikka haluttuun muotoon esimerkiksi mandoliinilla ohueksi siivuiksi. Mausta ruohosipuli-tilliöljyllä ja suolalla.
  6. Valmista varhaisperunasipsit. Aloita tekemällä suolaliemi. Kuumenna vesi ja suola niin että suola liukenee veteen. Viipaloi varhaisperunat ohueksi mandoliinilla. Käytä perunaviipaleita kuumassa suolaliemessä noin 2 minuuttia. Kuivaa pehmentyneet perunaviipaleet ja uppopaista 160 asteisessa öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Aseta uppopaistetut perunaviipaleet talouspaperin päälle kuivumaan ylimääräisestä rasvasta. Mausta suolalla.
  7. Paista suolatut nieriän fileet voissa kuumalla pannulla.
  8. Kokoa annos. Koristele esimerkiksi fenkolin versoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.