Sofian naudan sisäfilettä, herkkusienipyrettä, korallituillea, punaviini-sinapinsiemenkastiketta ja haudutettua salottisipulia

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Sofian naudan sisäfilettä, herkkusienipyrettä, korallituillea, punaviini-sinapinsiemenkastiketta ja haudutettua salottisipulia

Sofian naudan sisäfilettä, herkkusienipyrettä, korallituillea, punaviini-sinapinsiemenkastiketta ja haudutettua salottisipulia

Reseptiyhteistyö MasterChef

Sofian naudan sisäfilettä, herkkusienipyrettä, korallituillea, punaviini-sinapinsiemenkastiketta ja haudutettua salottisipulia

Jaksossa 12. kilpailijat uudistivat klassikkoannoksen. Sofia valmisti Beef Wellington -annoksen, jossa oli naudan sisäfilettä, herkkusienipyrettä, korallituillea, punaviini-sinapinsiemenkastiketta ja haudutettua salottisipulia.

1 Henkilölle
1 h
11 arvostelu

Ainekset1 Henkilölle

Naudan sisäfile

1 pala Naudan sisäfilettä
2 rkl Voita
1 rkl Öljyä
Suolaa

Herkkusienipyre

4 dl Herkkusieniä, ruskea
1 kpl Sipuli
1 dl Kermaa
200 g Voita
Suolaa

Punaviini-sinapinsiemenkastike

5 kpl Salottisipuleita
2 rkl Sinapinsiemeniä
2 kpl Porkkanoita
1 kpl Sipuli
1/2 punttia Timjamia
3 dl Punaviiniä
4 dl Lihalientä
1 rkl Ruokosokeria

Paistetut kanttarellit

2 dl Kanttarelleja
1 rkl Voita
1/2 ruukkua Lehtipersiljaa
Suolaa

Korallituille

10 g Vehnäjauhoja
90 g Vettä
Loraus Öljyä
Suolaa

Haudutettu salottisipuli

2 kpl Salottisipuleita
0,5 dl Herkkusienien ryöppäysvettä
Suolaa

Ohje

  1. Valmista punaviini-sinapinsiemenkastike. Pilko porkkanat ja sipulit isoiksi paloiksi. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää timjami, punaviini ja lihaliemi. Keitä kasaan ja mausta. Lisää lopuksi sinapinsiemenet.
  2. Valmista korallituille. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista öljyssä kuumalla pannulla, niin että keskelle muodostuu pieniä reikiä.
  3. Valmista herkkusienipyre. Ryöppää sienet nopeasti ja kypsennä voissa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Laita pehmeät sipulit ja sienet blenderiin. Sekoita hienoksi pyreeksi kerman ja voin kanssa. Mausta suolalla.
  4. Valmista haudutettu salottisipuli. Hauduta salottisipulirenkaat sienten ryöppäysvedessä pehmeiksi. Nosta pois pannulta ja polta kaasupolttimella kauniin värisiksi. Mausta suolalla.
  5. Valmista naudan sisäfile. Paista fileen pinnat umpeen öljyssä pannulla ja mausta. Kypsennä loppuun 120 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta. Valele valmis sisäfile herkkusienipyreellä ja pieneksi pilkotuilla kanttarelleilla.
  6. Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.