Sofian siikaa, pikkelöityjä kanttarelleja, ruskeavoi-nokkosperunavaahtoa, grillattua parsaa ja koivu-nokkoslientä

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Sofian siikaa, pikkelöityjä kanttarelleja, ruskeavoi-nokkosperunavaahtoa, grillattua parsaa ja koivu-nokkoslientä

Sofian siikaa, pikkelöityjä kanttarelleja, ruskeavoi-nokkosperunavaahtoa, grillattua parsaa ja koivu-nokkoslientä

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Sofian siikaa, pikkelöityjä kanttarelleja, ruskeavoi-nokkosperunavaahtoa, grillattua parsaa ja koivu-nokkoslientä

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä. Sofia valmisti annokseksi siikaa, pikkelöityjä kanttarelleja, ruskea voi -nokkosperunavaahtoa, grillattua parsaa ja koivu-nokkoslientä.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Siika

2 kpl Siika fileitä
3 rkl Voita
Suola

Pikkelöidyt kanttarellit

1 dl Kanttarelleja
2 dl 1-2-3 -lientä

Paistetut parsat

8 kpl Pieni parsa, valkoinen
3 rkl Ruskistettua voita
Suola

Koivu-nokkosliemi

100 g Nokkosta
20 g Koivunlehtiä
2 dl Kalalientä
Suola
Sokeri

Ruskea voi -nokkosperunavaahto

30 g Nokkosta
200 g Jauhoinen peruna
1 dl Maitoa
30 g Ruskistettua voita
Suola

Ohje

  1. Valmista pikkelöidyt kanttarellit. Siisti kanttarellit ja laita maustumaan pikkeliliemeen.
  2. Valmista koivu-nokkosliemi. Ryöppää nokkoset ja koivunlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä. Siirrä heti jääveteen. Kuumenna kalaliemi. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja aja hienoksi liemeksi noin 5 minuuttia. Siivilöi kankaan läpi.
  3. Valmista ruskeavoi-nokkosperunavaahto. Ryöppää nokkosenlehdet nopeasti ja laita jääveteen. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Paseetaa pehmeät perunat siivilän läpi. Aja ryöpätyt nokkosenlehdet blenderissä hienoksi lämpimän maidon kanssa. Siivilöi. Lisää ruskistettu voi, suola ja nokkosmaito perunan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita valmis perunavaahtoseos sifoniin ja lisää 1 patruuna.
  4. Valmista paistetut parsat. Ryöppää parsoja kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Mausta ruskistetulla voilla ja suolalla.
  5. Valmista siika. Paista siika voissa pannulla ja mausta suolalla.
  6. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›