Soija-savujuustoburgerit

Reseptiyhteistyö: olgan-kotona

Soija-savujuustoburgerit

Reseptiyhteistyö: olgan-kotona

2 h

Herkullinen, tuhti soijaburgeri.

Ainekset

Sämpylät

4 dl
lämmintä vettä
2 tl
suolaa
2 tl
sokeria
pussi kuivahiivaa
1 dl
rypsiöljyä
sesaminsiemeniä koristeluun
10 dl
puolikarkeita speltti- tai vehnäjauhoja

Speltti-soijapihvit

1 dl
spelttihelmiä (eli kokonaisia jyviä)
2 dl
soijarouhetta
porkkanaa
1 kpl
valkosipulin kynsi
1 kpl
sipuli
5cm pala chiliä
1 rkl
makeaa sinappia
2 tl
suolaa
mustapippuria
2 tl
paprikajauhetta
6 isoa lehteä tuoretta salviaa
nippu persiljaa
150 g
mozzarella raastetta
3 kpl
kananmunaa
3 dl
täysjyväspelttijauhoja

Kastike hampurilaisille

2 tlk
smetanaa
2 tl
paprikajauhetta
2 tl
dijon-sinappia
mustapippuria
suolaa

Lisäksi tarvitset burgereihin

24 viipaletta
Valio Kippari® paprika -juustoa
salaatinlehtiä
2 kpl
isoa tomaattia
suolakurkkua

Ohje

  1. Sämpylöiden teko

  2. Lisää lämpimään veteen suola, kuivahiiva, jauhot sekä öljy. Vaivaa ja anna nousta ainakin tunti.
  3. Nostele taikinasta pellille sämpylöitä kauhan ja ruokalusikan avulla. Koristele seesaminsiemenillä. Anna nousta 20min. Paista 225°c n.15min.
  4. Näin valmistat pihvit

  5. Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Kaada soijarouheen päälle 2dl kuumaa vettä, sekoita ja anna seistä hetki. Raasta porkkanat, hienonna sipulit sekä chili.
  7. Sekoita kaikki keskenään ja lisää mausteet. Lisää kananmunat, juustoraaste ja jauhot.
  8. Muotoile taikinasta isoja pihvejä ja paista pihvit pannulla voissa miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Voit myös vaihtoehtoisesti paistaa pihvit uunissa 225°c 20min.
  9. Kastikkeen valmistus

  10. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki.
  11. Näin kasaat burgerit

  12. Levitä sämpylän pohjapuolelle ensin kastiketta, sitten salaatti, pihvi, 2 juustosiivua, tomaattia sekä suolakurkut. Lisää kastiketta ja sämpylän hattu.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö