Sokerisuolattua porsaanfileetä ja luumu-kuminakastiketta

Sokerisuolattua porsaanfileetä ja luumu-kuminakastiketta
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sokerisuolattua porsaanfileetä ja luumu-kuminakastiketta

Sokerisuolattua porsaanfileetä ja luumu-kuminakastiketta

Porsaanfilee ja luumuinen kastike sopivat hyvin tarjottavaksi vieraille pimeänä talvisena iltana tai vaikkapa joulupöydässä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
45 min
marinointi
1 h
Yhteensä
2 h 15 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
800 g
porsaan sisäfileetä
2 rkl
sokeria
1 dl
karkeaa merisuolaa
1 ruukku
timjamia
1 ruukku
rosmariinia

Paistamiseen

2 rkl

Kastike

2
salottisipulia
1 tl
kuminaa
2 pussia (à 227 g)
kuivattuja luumuja paloiteltuna
1 rkl
4 dl

Ohje

  1. Sekoita keskenään sokeri, suola ja hienonnetut yrtit. Ripottele seosta runsaasti lihan pintaan. Kääri kelmun sisään ja anna maustua n. tunti
  2. Poista seos fileen pinnalta ja ruskista liha pannulla voissa, jotta pinta saa kauniin värin. Laita liha uunivuokaan ja paista 180 asteessa 45 min, kunnes liha on kypsää.
  3. Valmista kastike kuullottamalla hienonnetut salottisipulit, kumina ja luumut voissa kattilassa. Kaada kerma joukkoon. Anna kiehua kokoon, jotta kastike on sopivan paksuista ja tarjoa kuumana porsaanfileen ja esim. endiivien kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
4,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›