Sokerisuolattua porsaanfileetä ja luumu-kuminakastiketta

Sokerisuolattua porsaanfileetä ja luumu-kuminakastiketta

2 h 15 min
keskitaso
195 kcal / 100g
0
0

Porsaanfilee sopii hyvin tarjottavaksi vieraille pimeänä talvisena iltana.

Ainekset

4 annosta
800 g
porsaan sisäfileetä
2 rkl
sokeria
1 dl
karkeaa merisuolaa
1 ruukku
timjamia
1 ruukku
rosmariinia

Paistamiseen

2 rkl

Kastike

2
salottisipulia
1 tl
kuminaa
2 pussia (à 227 g)
kuivattuja luumuja paloiteltuna
1 rkl
4 dl

Ohje

  1. Sekoita keskenään sokeri, suola ja hienonnetut yrtit. Ripottele seosta runsaasti lihan pintaan. Kääri kelmun sisään ja anna maustua n. tunti
  2. Poista seos fileen pinnalta ja ruskista liha pannulla voissa, jotta pinta saa kauniin värin. Laita liha uunivuokaan ja paista 180 asteessa 45 min, kunnes liha on kypsää.
  3. Valmista kastike kuullottamalla hienonnetut salottisipulit, kumina ja luumut voissa kattilassa. Kaada kerma joukkoon. Anna kiehua kokoon, jotta kastike on sopivan paksuista ja tarjoa kuumana porsaanfileen ja esim. endiivien kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
11 g
Suola
4,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)