Pasta bolognese lienee italialaisten kansallisaarteista tunnetuin. Pitkään punaviinissä haudutettu kasviksista ja naudanlihasta valmistettu pastakastike onkin vertaansa vailla. Arkinen kasvisversio bolognesesta valmistuu sukkelammin ja vie kielen mennessään.
2 | sipulia |
4 | valkosipulin kynttä |
2 | porkkanaa |
2 | varsisellerin vartta |
2 rkl | |
2 tlk (à 400 g) | tomaattimurskaa |
5 dl | kasvislientä |
2 | laakerinlehteä |
2 tl | sokeria |
mustapippuria myllystä | |
½ tl | suolaa |
2 pkt (à 330 g) | |
Lisäksi | |
---|---|
500 g | spagettia |
½ dl | tuoreita yrttejä , esim. basilikaa ja lehtipersiljaa |
50 g |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.