Spelttivohvelit ja suppilovahverotäyte

Reseptiyhteistyö: Olgan Kotona

Spelttivohvelit ja suppilovahverotäyte

Spelttivohvelit ja suppilovahverotäyte

Reseptiyhteistyö Olgan Kotona

Spelttivohvelit ja suppilovahverotäyte

Vanha kunnon vohvelirauta esiin! Tämän ruokaisan täytteen lisäksi voit tarjota jälkiruokana samoja lettuja vaikka jäätelön ja marjojen kanssa.

6 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset6 n. 6 annosta

Vohvelitaikina

4 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
3 dl
puolikarkeita spletti- tai vehnäjauhoja
1 dl
kauraleseitä
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
intiaanisokeria, toki tavallinenkin käy
½ dl
rypsiöljyä

Suppilovahverotäyte

2 dl
spelttihelmiä (myös riisi tai ohrasuurimot käyvät)
½ kpl
kasvisliemikuutio
2 dl
kuivattuja suppilovahveroita
2 rkl
voita
1 kpl
iso sipuli
1/3 pkt Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuustoa laktoositon
tilkka vettä
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
1 kpl
punainen paprika
1 nippu
tuoretta basilikaa

Sitruunainen salaatti

vadillinen erilaisia salaatinlehtiä
oliiviöljyä
¼ kpl
sitruunaa
suolaa

Tarjoiluun

200 g
Juustoraastetta, esim. Valio Emmental(punaleima) raaste

Ohje

  1. Sekoita vohvelitaikinan kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan vetäytyä hetki viileässä.
  2. Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Liota sienet kylmässä vedessä, valuta kuiviksi siivilässä.
  4. Paista sieniä voissa pannulla. Lisää joukkoon sipuli, spelttihelmet, koskenlaskija sekä tilkka vettä. Mausta.
  5. Lisää lopuksi paprikat sekä basilikat.
  6. Paista vohvelit juuri ennen tarjoilua tai vasta ruokapöydässä.
  7. Sekoita salaatin ainekset keskenään.
  8. Tarjoile vohveleiden päällä suppilovahverotäytettä salaatin ja juustoraasteen kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.