Suklaa-Brita

Suklaa-Brita

Suklaanystävä ei voi vastustaa tätä suussa sulavan suklaista Brita-kakkua. Kokeile ja ihastu!

55 min
keskitaso
322 kcal / 100g
2

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria

Päälle

1 dl (50 g)
kuorellisia mantelilastuja

Täyte

1 rasia (200 g)
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
sitruunamehua
100 g
taloussuklaata
2 dl
n. 1/2 l (250 g)
tuoreita marjoja esim. vadelmia tai mustikoita

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kevyen pehmeästi ja aaltoilevasti taikinan päälle. Ripota mantelilastut pinnalle. Paista 200 asteessa 12 - 15 min
  3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma.
  4. Kokoa kakku. Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen pala tarjoiluvadille ja levitä täyte sille. Lisää päälle marjoja. Nosta toinen pohja päälle. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
322 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
92 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›