Suklaa-kinuskikreemikakku

Suklaa-kinuskikreemikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suklaa-kinuskikreemikakku

Suklaa-kinuskikreemikakku

Pehmoinen suklaakakkupohja saa väliin herkullista suklaa- ja kinuskikreemiä, kuorrutetaan kinuskikastikkeella ja koristellaan kermapursotuksin.

Valmistusaika

Työaika
2 h
jäähdytys
1 h 25 min
uunissa
35 min
tekeytyminen
6 h
Yhteensä
10 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Suklaakakkupohjat

5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2
kananmunaa
2 ½ dl
100 g
2 ½ dl
kiehuvaa vettä

Suklaakreemi

2 prk (2,5 dl)
200 g
2 rkl
kaakaojauhetta

Kinkuskikreemi ja -kuorrutus

2 prk (2,5 dl)
150 g

Koristeluun

1 prk (2,5 dl)
50 g
fudge-toffeekaramelleja
nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, maito ja sulatettu voi. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
  2. Pingota leivinpaperi kahden Ø 18 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä. Leikkaa kakkujen pinnalle muodostunut kohouma tasaiseksi (tee paloista triffle tai vaikkapa kakkutikkareita). Halkaise kakkupohjat kahteen osaan.
  4. Suklaakreemi: Keitä suklaakermaa kattilassa keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se muuttuu tumman ruskeaksi ja paksuksi kastikkeeksi. Anna kastikkeen jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja kaakaojauhe vaahdoksi. Valuta huoneenlämpöinen suklaakastike ohuena nauhana joukkoon. Siirrä suklaakreemi pursotinpussiin, jossa on iso pyöreäkärkinen tylla.
  5. Kinuskikreemi: Keitä kinuskikermaa kattilassa keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se muuttuu syvän ruskeaksi ja paksuksi kastikkeeksi. Ota 1 dl kinuskikastiketta sivuun kuorrutusta ja valumia varten. Anna kastikkeen jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Valuta huoneenlämpöinen kinuskikastike ohuena nauhana joukkoon. Siirrä kreemi pursotinpussiin, jossa on iso pyöreäkärkinen tylla.
  6. Kokoa kakku. Pursota kreemejä kerrosten väliin, siten että suklaakreemiä tulee vahteen väliin ja kinuskikreemiä yhteen. Kuorruta kakku reunoilta ja pinnalta lopulla kinuskikreemillä. Tasoita lastalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
  7. Pursota ja levitä loppu kinuskikastike kakun pinnalle ja tee valumia. Mikäli kastike on ehtinyt jämähtää odotellessa liikaa lämmitä sitä kevyesti. Kastikkeen tulisi olla n. kädenlämpöistä, mutta notkeaa. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin tekeytymään usemmaksi tunniksi tai yön yli.
  8. Vatkaa kinuksikerma vaahdoksi. Pursota tähtityllalla korkeita kekoja kakun reunalle. Koristele kuutioiduilla fudgepaloilla ja nonparelleilla.
Vinkki

Vinkki

Kakkupohjat säilyvät hyvin peitettyinä jääkaapissa useamman päivän. Ne voi myös pakastaa. Kakku kannattaa täyttää ja koristella tarjoilua edeltävänä tai tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
413 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
72 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›