Suklaa-pähkinäkakku

Suklaa-pähkinäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Suklaa-pähkinäkakku

Suklaa-pähkinäkakku

Suklainen ja rouskuvan pähkinäinen kakku on kruunattu helpolla, mutta niin herkullisella kuorrutuksella. Se säilyy jääkaapissa vähintään viikon - ellei se ennen sitä ehdi kadota parempiin suihin.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset25 palaa

25 palaa
150 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 pussi (70 g)
hasselpähkinää rouhittuna
½ dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 prk (150 g)

Suklaa-pähkinäkuorrutus

150 g
suklaa-pähkinälevitettä , esim. Nutellaa
2 - 3 rkl

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat vaahtoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne sekä crème fraîche.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran rengaskakkuvuokaan.
  3. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
  4. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, lisää suklaa-pähkinälevite ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle.
Vinkki

Vinkki

* Kakku vain paranee säilytyksessä, joten voit tehdä sen noin viikkoa aikaisemmin. Pakasta tai säilytä pakastepussissa huoneenlämmössä tai viileässä. Kuorruttamisen jälkeen säilytä jääkaapissa.* Leivo kakku lahjaksi hyvälle naapurille tai ystävälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
432 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
28 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›