Suklaachurrot

Suklaachurrot
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Suklaachurrot

Suklaachurrot

Ihanat uppopaistetut churrot saavat nyt suklaista makua kanelin kaveriksi. Lämmin dippikastike valmistuu vaivattomasti kaakaolla maustettua kinuskikermaa hetki keittämällä. Tämä herkku on omiaan nauttia syysiltoina tai talvipakkasten paukkuessa.

Valmistusaika

Työaika
45 min
turvotus
15 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset35 churroa

35 churroa

Taikina

3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 mm (1 ml)
suolaa
1 ¼ dl
2
kananmunaa
2 rkl
2 rkl
suklaaströsseliä

Uppopaisto

n. 5 dl
ruokaöljyä

Sokeriseos pinnalle

1 dl
sokeria
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
jauhettua kanelia

Lämmin suklaakinuskikastike

1 prk (2,5 dl)
2 tl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Lisää kaurajuoma, munat ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä 15 min.
  2. Lisää strösselit. Tarkista taikinan sopiva paksuus ja lisää tarvittaessa hieman jauhoja: taikinan tulee olla helposti pursotettavaa, mutta ei liian juoksevaa. Laita taikina n. ø 7 mm tähtityllalla varustettuun vahvaan pursotinpussiin.
  3. Kuumenna öljy valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Varaa viereen talouspaperilla päällystetty lautanen, sokeriseoslautanen sekä tarjoiluastia.
  4. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, kun leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista. Pursota taikinaa tangoiksi kuumaan öljyyn - katkaise pursotukset saksilla.
  5. Kypsennä churrot molemmin puolin. Nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle ja valuta enin rasva pois. Pyöräytä churrot lämpiminä sokeriseoksessa ja siirrä tarjoiluastiaan.
  6. Nauti churrot lämpimään suklaakinuskikastikkeeseen dipattuina.
  7. Lämmin suklaakinuskikastike

  8. Kuumenna kinuskikerma ja siivilöity kaakaojauhe kattilassa. Keitä kermaa välillä sekoitellen, kunnes se on paksuhkoa kastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
349 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.