Suklaakakkua, maitorahkamoussea ja kuusenkerkkää

Reseptiyhteistyö: Benjamin Frostell

Suklaakakkua, maitorahkamoussea ja kuusenkerkkää

Suklaakakkua, maitorahkamoussea ja kuusenkerkkää

Reseptiyhteistyö Benjamin Frostell

Suklaakakkua, maitorahkamoussea ja kuusenkerkkää

Vuoden Luomukokki Benjamin Frostellin mehevää suklaakakkua täydentävät Luomu™ maitorahkasta tehty mousse ja pikkelöity kuusenkerkkä.

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Suklaakakku

200 g
Tummaa suklaata 60 %
200 g
Valio Luomu™ voita
200 g
Ruokosokeria
4 kpl
Kananmunaa

Maitorahkamousse

450 g
Valio Luomu™ maitorahkaa
2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaa
½ dl
vaahterasiirappia

Pikkelöity kuusenkerkkä

200 g
Kuusenkerkkää
3 dl
Omenasiideriviinietikka

Koristeluun

1 dl
mustikoita
50 g
Suolaheinää

Ohje

  1. Suklaakakku

  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Suklaan ja voin sulaessa vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Laita vaahto kylmään.
  3. Vaahdota keltuaiset ja loput sokerista. Kaada sula suklaa-voiseos varovasti nauhana keltuaisvaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti nuolijalla seokseen.
  4. Voitele uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista alimmalla 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on hyytynyt myös keskeltä. Anna jäähtyä ja koristele maitorahkamoussella, kuusenkerkillä, mustikoilla ja suolaheinällä.
  5. Maitorahkamousse

  6. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi niin, että vispilää nostaessa kerman pintaan jää pehmeä huippu. Laita kylmään.
  7. Kääntele nuolijalla maitorahka ja vaahterasiirappi yhteen. Viimeistele mousse kääntelemällä kermavaahto varovasti maitorahkan joukkoon vähän kerrallaan.
  8. Pikkelöity kuusenkerkkä

  9. Poimi kuusenkerkät talteen otolliseen aikaan keväällä, eli kun ne vielä ovat tuoreita ja pieniä. Puhdista kerkät irtoavasta liasta, jos sitä on.
  10. Pane kerkät steriloituun hillopurkkiin ja kaada päälle omenasiideriviinietikkaa niin että kerkät peittyvät. Säilytä huoneenlämmössä tai kellarissa. Kerkät säilyvät vuoden ajan.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.