Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku on klassinen jokapaikan höylä. Suklaamoussen pohjan muodostaa keltuais- ja valkuaisvaahto, eikä hyydytysainetta tarvita, sillä suklaa jähmettää moussen jäähtyessään. Kakku on rakenteeltaan kuohkea, mutta tuhti, joten yhdestä kakusta riittää isommallekin porukalle.

5 h 30 min
keskitaso
338 kcal / 100g
1

Ainekset15 annosta

15 annosta

Mehevä suklaapohja

¾ dl
1
kananmuna
1 dl
fariinisokeria
1 dl
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Suklaamousse

250 g
tummaa leivontasuklaata , Fazer
3
kananmunaa
½ + ½ dl
sokeria
1 prk (3,3 dl)
1 prk (150 g)

Koristeluun

suklaarouhetta

Ohje

  1. Sekoita pohjan ainekset. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
  2. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä, älä irrota vuoasta.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin.
  4. Vatkaa valkuaiset ja ½ sokeria, keltuaiset ja ½ dl sokeria sekä kerma ja crème fraîche yhdistettynä vaahdoksi. Jos vaahdotat tässä järjestyksessä, ei vatkaimen teriä tarvitse puhdistaa välissä.
  5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  6. Yhdistä suklaa vatkaten keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Poista kakku vuoasta, koristele pinta suklaarouheella ja nonparellilla tai vaikka suklaakaramelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
338 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›