Suklainen appelsiinimoussekakku

Suklainen appelsiinimoussekakku

Upean juhlakakun keksimurupohjalle tulee ensin suklainen appelsiinirahkakerros. Sen hyydyttyä lisätään raikas appelsiinirahkakerros. Koko luomus koristellaan rennosti mansikkaviipalein ja appelsiinista vedetyin suikalein. Herkuttelu voi alkaa!

8 h 40 min
keskitaso
282 kcal / 100g
17
54

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

50 g
175 g
keksejä murennettuna

Suklaatäyte

3
liivatelehteä
2 dl
200 g
taloussuklaata
1 prk (200 g)
¾ dl
sokeria
2 rkl
likööriä (esim. manteli- tai Grand Marnier)

Appelsiinirahkatäyte

4
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua

Pinnalle

3 - 4 dl
mansikoita
appelsiinin kuorta raastettuna

Ohje

  1. Lisää sulatettu voi keksimuruihin.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.
  3. Suklaatäyte

  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  6. Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula.
  7. Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
  8. Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.
  9. Appelsiinirahkatäyte

  10. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  11. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  12. Yhdistä rahka ja sokeri.
  13. Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).
  14. Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille.
  15. Pinnalle

  16. Koristele kakku mansikoilla ja kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)