Suklainen hedelmä-trifle

Suklainen hedelmä-trifle

Trifle on alunperin englantilainen, monikerroksellinen jälkiruokavanukas. Pohjalla on sokerikakkua tai keksejä, jotka kostutetaan meheviksi. Päälle kerrostellaan hedelmiä, paksua vaniljakastiketta ja kermavaahtoa. Pinta koristellaan suklaalastuilla.

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g (n. 8 kpl)
keksejä , esim. Le Bastogne
1 dl
6 - 8 dl
tuoreita hedelmiä kuutioina (esim. ananasta, makeita meloneja, viinirypäleitä)
1 prk (3,3 dl)
1 rasia (200 g)
n. 1 1/4 dl
sokeria
1 ½ rkl
kaakaojauhetta , esim. Van Houten
2 dl

Koristeluun

½
suklaata
tai sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Jaa keksit joko isomman, reunallisen tarjoiluvadin tai pienten annosmaljojen pohjalle.
  2. Kostuta keksit mehulla.
  3. Jos hedelmät ovat happamia, lisää niille hiukan sokeria. Jaa n. puolet hedelmistä kekseille.
  4. Vaahdota kerma. Lisää lusikalla notkistettuun tuorejuustoon kermavaahto ja sihtaa sokeri-kaakaojauheseos. Sekoita. Tarkista maku.
  5. Lisää hedelmien päälle kerroksittain vaniljakastiketta, suklaa-tuorejuustokreemiä sekä loput hedelmät. (Voit halutessasi pursottaa suklaa-tuorejuustokreemin.)
  6. Koristele suklaarouheella. (Huomioithan, että valkosuklaassa on laktoosia.)
  7. Tarjoa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
188 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)