Suklainen hedelmä-trifle

Suklainen hedelmä-trifle

30 min
helppo
188 kcal / 100g
1
0

Trifle on alunperin englantilainen, monikerroksellinen jälkiruokavanukas. Pohjalla on sokerikakkua tai keksejä, jotka kostutetaan meheviksi. Päälle kerrostellaan hedelmiä, paksua vaniljakastiketta ja kermavaahtoa. Pinta koristellaan suklaalastuilla.

Ainekset

8 annosta
100 g (n. 8 kpl)
keksejä , esim. Le Bastogne
1 dl
6 - 8 dl
tuoreita hedelmiä kuutioina (esim. ananasta, makeita meloneja, viinirypäleitä)
1 prk (3,3 dl)
1 rasia (200 g)
n. 1 1/4 dl
sokeria
1 ½ rkl
kaakaojauhetta , esim. Van Houten
2 dl

Koristeluun

½
suklaata

Ohje

  1. Jaa keksit joko isomman, reunallisen tarjoiluvadin tai pienten annosmaljojen pohjalle.
  2. Kostuta keksit mehulla.
  3. Jos hedelmät ovat happamia, lisää niille hiukan sokeria. Jaa n. puolet hedelmistä kekseille.
  4. Vaahdota kerma. Lisää lusikalla notkistettuun tuorejuustoon kermavaahto ja sihtaa sokeri-kaakaojauheseos. Sekoita. Tarkista maku.
  5. Lisää hedelmien päälle kerroksittain vaniljakastiketta, suklaa-tuorejuustokreemiä sekä loput hedelmät. (Voit halutessasi pursottaa suklaa-tuorejuustokreemin.)
  6. Koristele suklaarouheella. (Huomioithan, että valkosuklaassa on laktoosia.)
  7. Tarjoa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
188 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)