Suklainen kuningatarkakku

Suklainen kuningatarkakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suklainen kuningatarkakku

Suklainen kuningatarkakku

Mehevän suklainen kakkupohja kätkee sisälleen kuningatar- ja suklaamousset, joiden yhdistelmä on yllättävän ihana ja erilainen. Runsas kukkia ja makeisia sekä kakkupohjaa hyödyntävä koristelu on helppo tapa tehdä kakusta juhlava luomus.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
50 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
5 h 50 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Mehevä suklaakakkupohja

150 g
1 ½ dl
sokeria
½ prk (à 2,5 dl)
½ prk (à 200 g)
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa

Suklaa- ja kuningatarmousse

3
liivatelehteä
1 dl
1 ½ prk (à 200 g)
2 dl
vadelmahilloa
½ prk (à 2,5 dl)

Koristeluun

tuoreita marjoja
syötäviä kukkia
makeisia ja/tai nonparelleja

Ohje

  1. Valmista kakkupohja: Sekoita Oivariini, sokeri, kerma, rahka ja munat. Siivilöi kuivat aineet seoksena joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun Ø 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 50 min. Jäähdytä hyvin.
  3. Valmista mousset: Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa rahka ja ½ dl vadelmahilloa. Vaahdota toisessa kulhossa suklaakerma. Kuumenna kahdessa kahvikupissa 1 - 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata toiseen 2 liivatetta ja toiseen 1 liivatelehti. Sekoita kaksi liivatetta kuningatarmousseen ja yksi lehti suklaamousseen (huomioi, ettei liivateseos ole kuumaa). Sekoita lopuksi vaahdotettu kerma vadelmamousseen.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan siten, että pohja ja kansi ovat keskiosaa ohuemmat. Leikkaa keskiosasta sisusta pois siten, että reuna jää n. 3 cm:n levyiseksi. Levitä loppu vadelmahillo pohjan ja kannen leikkauspinnoille. Aseta keskiosa pohjan päälle ja täytä sisäosa mousseilla raidoittain. Käytä koko suklaamousse ja puolet kuningatarmoussesta. Nosta kansi päälle hillopinta alaspäin. Kuorruta kakku lopulla vadelmamoussella.
  5. Leikkaa ylijääneestä kakkupalasta kuutioita ja pyörittele ne kaakaojauheessa. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
289 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›