Suolainen lettukakku

Suolainen lettukakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Suolainen lettukakku

Suolainen lettukakku

Valmista houkutteleva ja hauska lettukakku - tällä kertaa suolaisena. Lettukakkua on helppo tuunata kasvisruoasta liha-, kala-, äyriäis- tai kanaversioksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
3 (Ø 18 cm)
pinaattilettua , ks. ohje Pinaattiletut

Täyte

2 dl
½ rasiaa (à 200 g)
½ dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
50 g
salaattisekoitusta
( 150 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu , kinkkua tai kylmäsavulohta )

Ohje

  1. Jos valmistat letut juuri ennen lettukakun tekoa, anna lettujen jäähtyä kunnolla.
  2. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, ruohosipuli ja mausteet. Vatkaa, kunnes tasaista ja kestävää vaahtoa.
  3. Rakenna tuorejuustovaahdosta, salaatista ja halutessasi muista makuaineista (liha, kala, äyriäiset) kerroksellinen kakku.
  4. Tarjoa voileipäkakun tapaan noutopöydässä, alkuruokana tai illanistujaisissa.
Vinkki

Vinkki

Kokeile lettukakun valmistamista annoskoossa valmiista pinaatti- tai porkkanaohukaisista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.