Suolainen lettukakku

Suolainen lettukakku

15 min
helppo
192 kcal / 100g
0
0

Valmista houkutteleva ja hauska lettukakku - tällä kertaa suolaisena. Lettukakkua on helppo tuunata kasvisruoasta liha-, kala-, äyriäis- tai kanaversioksi.

Ainekset

8 annosta
3 (Ø 18 cm)
pinaattilettua , ks. ohje Pinaattiletut

Täyte

2 dl
½ rasiaa (à 200 g)
½ dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
50 g
salaattisekoitusta
150 g
katkarapuja , kinkkua tai kylmäsavulohta

Ohje

  1. Jos valmistat letut juuri ennen lettukakun tekoa, anna lettujen jäähtyä kunnolla.
  2. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, ruohosipuli ja mausteet. Vatkaa, kunnes tasaista ja kestävää vaahtoa.
  3. Rakenna tuorejuustovaahdosta, salaatista ja halutessasi muista makuaineista (liha, kala, äyriäiset) kerroksellinen kakku.
  4. Tarjoa voileipäkakun tapaan noutopöydässä, alkuruokana tai illanistujaisissa.

Vinkki

Kokeile lettukakun valmistamista annoskoossa valmiista pinaatti- tai porkkanaohukaisista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
16 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)