Suolainen puuro

Suolainen puuro

30 min
helppo
176 kcal / 100g
1
0

Amerikasta peräisin oleva suolainen puuro "grits" on juustolla maustettua maissipuuroa. Nyt siitä tehdään Suomi-versio ja se tehdään speltistä eli kotimaisesta muinaisvehnästä. Suolainen puuro täydentyy maukkaalla pekoni-sienihöysteellä.

Ainekset

4 annosta
4 dl
vettä
¼ tl
suolaa
3
spelttihelmiä
1 rasia (175 g)
2 rkl
100 g (n. 2 dl)

Pekoni-sieniseos

1 pkt (170 g)
pekonia
150 g
tuoreita metsäsieniä
2 tl
Worcestershire-kastiketta
½ dl
hienonnettua persiljaa
1
kotimainen omena

Lisäksi

4 rkl
puolukkahilloa

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää spelttihelmet. Kypsennä kannen alla hiljakseen kiehuen 15 min, sekoita muutama kerta. Valmista sillä aikaa pekoni-sieniseos.
  2. Paloittele pekonit ja sienet. Ruskista pekonit pannulla. Siirrä ne talousaperin päälle lautaselleja jätä niistä irronnut rasva pannuun. Lisää pannulle sienet ja ruskista ne kevyesti.
  3. Yhdistä pekonit, sienet, maustekastike, persilja ja pieneksi kuutioitu omena.
  4. Sulata spelttipuuron joukkoon tuorejuusto ja voi. Jatka kypsentämistä vielä 5 min. Viimeistele puuro juustoraasteella. Jos puuro tuntuu lian paksulta, lisää hieman vettä.
  5. Annostele puuro lautasille. Jaa päälle pekoni-sieniseos ja puolukkahillo.
  6. Nauti pääruokana. Voit myös tehdä puurosta pienempiä alkuruoka-annoksia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
12 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
71 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)