Suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut

Voitaikinasta voi tehdä suolaisia tähtitorttuja tai tuorejuustolla täytettyjä taskuja, jotka ovat makoisa tarjottava niin jouluna kuin muissakin juhlissa. Ohjeesta löydät myös vinkit etukäteisvalmisteluihin.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa / pellillinen
15 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
77 arvostelua

Ainekset24 kpl

24 kpl
500 g
voitaikinalevyjä

AURA tähtitortut (12 kpl)

seesaminsiemeniä ja sormisuolaa
1 pala (125 g)
100 g
persimonia tai sharon-hedelmää
50 g
ilmakuivattua kinkkua
2 rkl
pinjansiemeniä

TAI

Täytetyt graavikalatortut (12 kpl)

500 g
voitaikinalevyjä
100 g
graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä viipaleina
1 rasia (200 g)
½ dl
hienonnettua tilliä
n. 30 g
mätiä
mustapippuria myllystä

Voiteluun

1
kananmuna

Ohje

  1. Valitse haluamasi täyte. Jos valmistat molemmat torttuversiot, tarvitset voitaikinaa 2 x 500 g.
  2. AURA tähtitortut

  3. (Nämä suolaiset tortut paistetaan täytteineen päivineen ja ne voi myös pakastaa. Tortut voi tarjota lämpiminä tai jäähtyneinä.)
  4. Tee tähtitorttuaihiot. Voitele kananmunalla. Ripottele sakaroille seesaminsiemeniä sekä sormisuolaa.
  5. Laita torttujen keskelle AURA juustoa, paloiteltua ilmakuivattua kinkkua, persimonia ja viimeiseksi pinjansiemeniä.
  6. Paista uunissa 225 asteessa 15 min.
  7. TAI

  8. Täytetyt graavikalatortut

  9. (Nämä suolaiset tortut voi paistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua (esim. ed. päivänä) ja täyttää vasta ennen tarjoilua.)
  10. Leikkaa torttulevyt kahtia. Tee tähtitorttuviillot kulmiin, taita kaikki kulmat ilmavasti keskelle. Paina sakarat napakasti kiinni toisiinsa. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 15 min. Jäähdytä.
    Leikkaa torttulevyt kahtia. Tee tähtitorttuviillot kulmiin, taita kaikki kulmat ilmavasti keskelle. Paina sakarat napakasti kiinni toisiinsa. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 15 min. Jäähdytä.
  11. Sekoita tuorejuusto ja tilli kulhossa. Laita isoaukkoiseen pursotinpussiin.
  12. Täytä tortut tuorejuustopursotuksilla, graavilohella ja mädillä. Rouhaise päälle mustapippuria. Koristele tillillä.
Vinkki

Vinkki

Käyttäessäsi pursotinpussissa metallityllaa (ø n.13 mm), voit upottaa kärjen joulutortun sisään ja pursottaa täytettä sen sisään sekä pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
338 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.