Siirry sisältöön
Suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut

Voitaikinasta voi tehdä suolaisia tähtitorttuja tai tuorejuustolla täytettyjä taskuja, jotka ovat makoisa tarjottava niin jouluna kuin muissakin juhlissa. Ohjeesta löydät myös vinkit etukäteisvalmisteluihin.

Suolaiset joulutortut

Ainekset

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g voitaikinalevyjä

AURA tähtitortut (12 kpl)

  • 0 kg seesaminsiemeniä ja sormisuolaa
  • 1 pala (125 g)
    Valio AURA® Gold juustoa
    Valio AURA® Gold on suomalainen, pitkään kypsytetty, aromikas sinihomejuusto herkutteluhetkiin. Sen ainutlaatuisen aromikas maku on…
    Valio AURA® Gold 125 g
  • 100 g persimonia tai sharon-hedelmää
  • 50 g ilmakuivattua kinkkua
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Täytetyt graavikalatortut (12 kpl)

  • 500 g voitaikinalevyjä
  • 100 g graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä viipaleina
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
    Valio Viola® kevyt e200 g kylmäsavulohi tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 30 g mätiä
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ohje

  1. Valitse haluamasi täyte. Jos valmistat molemmat torttuversiot, tarvitset voitaikinaa 2 x 500 g.

AURA tähtitortut

  1. (Nämä suolaiset tortut paistetaan täytteineen päivineen ja ne voi myös pakastaa. Tortut voi tarjota lämpiminä tai jäähtyneinä.)
  2. Tee tähtitorttuaihiot. Voitele kananmunalla. Ripottele sakaroille seesaminsiemeniä sekä sormisuolaa.
  3. Laita torttujen keskelle AURA juustoa, paloiteltua ilmakuivattua kinkkua, persimonia ja viimeiseksi pinjansiemeniä.
  4. Paista uunissa 225 asteessa 15 min.

Täytetyt graavikalatortut

  1. (Nämä suolaiset tortut voi paistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua (esim. ed. päivänä) ja täyttää vasta ennen tarjoilua.)
  2. Leikkaa torttulevyt kahtia. Tee tähtitorttuviillot kulmiin, taita kaikki kulmat ilmavasti keskelle. Paina sakarat napakasti kiinni toisiinsa. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 15 min. Jäähdytä.
  3. Sekoita tuorejuusto ja tilli kulhossa. Laita isoaukkoiseen pursotinpussiin.
  4. Täytä tortut tuorejuustopursotuksilla, graavilohella ja mädillä. Rouhaise päälle mustapippuria. Koristele tillillä.

Vinkki

Käyttäessäsi pursotinpussissa metallityllaa (ø n.13 mm), voit upottaa kärjen joulutortun sisään ja pursottaa täytettä sen sisään sekä pinnalle.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 19,7 g
Rasva 25,2 g
Tyydyttynyt rasva 13,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • seesaminsiemeniä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search