Suolaiset moussekeksit

Suolaiset moussekeksit

35 min
keskitaso
187 kcal / 100g
0
0

Maksamakkarasta voi valmistaa helposti täyteläisen moussen, joka soveltuu juhlavampien leipien tai keksien pinnalle. Karamellisoidut sienet kruunaavat tämän kokonaisuuden.

Ainekset

40 cocktailpalaa

Maksamousse

150 g
maksamakkaraa
1 prk (150 g)
2 tl
konjakkia
¼ tl
suolaa

Päälle

½ l (200 g)
mustatorvisieniä tai suppilovahveroita
1 rkl
½ rkl
sokeria
½ dl (8 kpl)
hillosipuleita
1 rkl
tuoretta meiramia hienonnettuna
4 - 6 kpl
rosépippuria
¼ tl
suolaa
40 kpl (n. 65 g)
ruissipsiä tai -nachoa
sormisuolaa

Ohje

  1. Vaahdota maksamakkara ja crème fraîche kuohkeaksi. Mausta (konjakilla ja) suolalla. Nosta kylmään.
  2. Kuumenna suppilovahveroita pinnoitetulla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää ylimääräistä nestettä.
  3. Lisää pannulle voi, sokeri ja ohuiksi viipaleiksi leikatut hillosipulit.
  4. Paista kesklämmöllä viitisen minuuttia, kunnes seos on kuivahkoa. Mausta suolalla ja murskatuilla pippureilla ja meiramisilpulla.
  5. Pursota tai lusikoi mousse ruissipseille. Laita päälle jäähtynyttä sieniseosta ja viimeistele sormisuolalla.
  6. Tarjoa alku- tai väliruokana, buffetpöydässä tai illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
187 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
13 g
Suola
1,5 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)