Suolakurkku-hunajaperunat

Suolakurkku-hunajaperunat

2 h 10 min
keskitaso
94 kcal / 100g
2
3

Suolakurkku ja hunaja antavat lisämakua perunalisäkkeelle. Tarjoa esim. kalaruokien kanssa.

Ainekset

6 annosta
10 - 12 (n. 1 kg)
perunaa
2
sipulia
3 - 4
maustekurkkua tai suolakurkkua
2 prk (à 200 g)
¾ dl
hunajaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippurirouhetta

Ohje

  1. Raasta perunat ja sipulit raastinmyllyn tai monitoimikoneen karkealla terällä tai käytä valmista peruna-sipulisekoitusta.
  2. Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi. Levitä ainekset tasaisesti voideltuun vuokaan.
  3. Sekoita ruokakerman joukkoon hunaja sekä mausteet ja kaada vuokaan.
  4. Kypsennä 200 asteessa noin 1 - 1 1/2 tuntia tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä ja ruoan pinta on saanut väriä. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

Vinkki

Voit nopeuttaa valmistusta käyttämällä 1 kg:n peruna-sipulisekoitusta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
4 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)