Suvin mustikkapiirakkaa, rahkavaahtoa ja vanilja-anglaisea

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Suvin mustikkapiirakkaa, rahkavaahtoa ja vanilja-anglaisea

Suvin mustikkapiirakkaa, rahkavaahtoa ja vanilja-anglaisea

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Suvin mustikkapiirakkaa, rahkavaahtoa ja vanilja-anglaisea

MasterChef 2020 ensimmäisessä jaksossa tehtävänä oli loihtia annos, joka kertoo makumuistosta ja siitä, mistä kokki on saanut intohimonsa ruoan valmistukseen. Suvin annos oli mustikkapiirakkaa, rahkavaahtoa ja vanilja-anglaisea.

1 Henkilölle
1 h
11 arvostelu

Ainekset1 Henkilölle

Mustikkapiirakka

3 kpl Kananmunia
150 g Sokeria
100 g Voita, sulatettuna
250 g Vehnäjauhoja
4 tl Leivinjauhetta
1 dl Mustikoita

Punaviinimarjahyytelö

200 g Punaviinimarjoja
0,2 dl Vettä
0,5 dl Sokeria

Rahkavaahto

2 dl Kuohukermaa
1 dl Maitorahkaa
2 rkl Sokeria

Vanilja-anglaise

250 g Maitoa
110 g Kermaa
60 g Kananmunan keltuaista
70 g Sokeria
1 kpl Vaniljatanko

Kristallisoitua valkosuklaata

150 g Sokeria
75 g Vettä
70 g Valkosuklaata

Ohje

  1. Valmista mustikkapiirakka. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää siivilöidyt jauhot ja lopuksi sulatettu voi. Sekoita taikinaksi. Kaada taikina öljyttyyn vuokaan ja ripottele lopuksi mustikat taikinan päälle. Paista kypsäksi 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Valmista punaviinimarjahyytelö. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Hienonna hyytelö sauvasekoittimella ja siivilöi. Laita kylmään tekeytymään.
  3. Valmista kristallisoitu valkosuklaa. Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa 144 asteiseksi. Laita paloiteltu valkosuklaa laakeaan kulhoon. Lisää kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkosuklaan joukkoon kokoajan vatkaimella sekoittaen. Valkosuklaa on valmista, kun se on muuttunut pieniksi rapeiksi hipuiksi.
  4. Valmista vanilja-anglaise. Kuumenna maito ja kerma, jossa on halkaistu vaniljatanko mukana. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää kuuma maito-kermaseos ohuena nauhana sokeri-keltuaisvaahtoon kokoajan vatkaimella sekoittaen. Kaada tasainen seos takaisin laakeaan kattilaan ja kuumenna varovasti 82 asteiseksi. Siirrä valmis kastike heti toiseen astiaan, ettei se kokkeloidu.
  5. Valmista rahkavaahto. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›