Suvin uppomunaa hollandaisekastikeella

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Suvin uppomunaa hollandaisekastikeella

Suvin uppomunaa hollandaisekastikeella

Reseptiyhteistyö MasterChef

Suvin uppomunaa hollandaisekastikeella

MasterChefin kolmannessa jaksossa taitotehtävän pääraaka-aineeksi paljastui kananmuna. Suvi valmisti tehtäväksi uppomunaa hollandaisekastikkeella.

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Uppomuna

2 kpl Kananmunia
1 rkl Etikkaa
2 L Vettä

Hollandaisekastike

2 kpl Kananmunan keltuaista
1 tl Dijon sinappia
1/2 kpl Sitruunan mehua
100 g Voita
Suola

Leipä

2 siivua Maalaisleipää

Pekoni

4 siivua Pekonia

Ohje

  1. Valmista uppomuna. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi. Lisää etikka. Tee veteen pieni pyörre lusikalla ja lisää kanamunat yksitellen pyörteen keskelle. Kypsennä uppomunia noin 1 minuuttia ja nosta pois vedestä reikäkauhalla.
  2. Valmista leipä ja pekoni. Leikkaa maalaisleivästä kaksi ohutta leipäsiivua. Paista leipäsiivut ja pekonit pannulla pekoninrasvassa.
  3. Valmista hollandaisekastike. Mittaa kaikki muut raaka-aineet paitsi voi kulhoon. Sekoita. Lisää sulatettu kuuma voi ohuena nauhana muiden raaka-aineiden sekaan kokoajan sauvasekoittimella sekoittaen. Kastike on valmis käytettäväksi.
  4. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.